Robin Paalvast lijsttrekker.vs5Wethouder Robin Paalvast is door de leden van D66 afdeling Zoetermeer gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van begin volgend jaar. De geboren Zoetermeerder is al 12  jaar raadslid in de Zoetermeerse gemeenteraad.

Paalvast: “Ik voel me vereerd dat onze leden het vertrouwen aan mij hebben gegeven. Wij gaan een enthousiaste campagne voeren met herkenbare D66-punten. Denk aan duurzaamheid, goed onderwijs, groene woonomgeving, en meer keuzevrijheid in de zorg. We willen ook meer samenspraak met de burgers.”

De afgelopen vier jaar heeft Paalvast als wethouder, samen met collega-wethouder Isabelle Vugs, het nodige tot stand gebracht voor Zoetermeer.  “Met ons actieprogramma Duurzaam Zoetermeer kunnen wij nu echt hoog tempo maken in het terugdringen van de CO2 uitstoot”, licht Paalvast toe. “”Wij gaan vele woningen ombouwen tot nul-op-de-meter woningen.” Dat zijn woningen die evenveel (of meer) energie opwekken als dat ze nodig hebben voor het huis en het huishouden.

Ook geeft de wethouder al jaren een gezicht aan het groen in de stad. “D66 wil de groene woonomgeving versterken, dat is een belangrijk punt bij de verkiezingen,” vertelt Paalvast. Naast voor goed onderwijs maakt D66 zich, zo meldt de partij, al jaren sterk voor burgerinitiatieven uit de stad. “Wij willen nog meer mensen erbij betrekken. Doel is dat inwoners écht voelen dat Zoetermeer ook echt hún stad is.”

 

Geboren Zoetermeerder

Het bestuur van de Zoetermeerse D66 afdeling is blij met Robin Paalvast als lijsttrekker: “Hij is ambitieus in zijn visie om een sociaal-liberale toekomst aan de stad te geven.  En hij is zéér vertrouwd met Zoetermeer.” Robin Paalvast is een geboren en getogen Zoetermeerder. Voor zijn tijd als wethouder was Paalvast vier jaar fractievoorzitter en in totaal twaalf jaar raadslid. Daarvoor was hij actief binnen het bestuur van D66 Zoetermeer en de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66.

Na de zomervakantie wordt gestemd voor de andere plaatsen op de D66 kandidatenlijst. Bij de afgelopen verkiezingen behaalde D66 acht raadszetels. De partij is daarmee de grootste fractie in de gemeenteraad.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-