SP ElleswijkvFred 89x125Fred van Elleswijk, raadslid voor de SP in Zoetermeer, heeft besloten per 1 augustus zijn lidmaatschap van de Raad te beƫindigen. Van Elleswijk stopt het raadslidmaatschap wegens gezondheidsredenen.

De fractie en het afdelingsbestuur betreuren het opstappen van Van Elleswijk, die bijna drie-en-een-half jaar raadslid was en optrad als woordvoerder burgerparticipatie, veiligheid en wonen. Van Elleswijk was een gewaardeerd lid van de raad, mede door zijn gedegen voorbereiding kwam hij altijd met goed onderbouwde argumenten. Uitgangspunt bij zijn politiek handelen was steeds het welzijn van de gewone burger.

De fractie ervaart het vertrek van Van Elleswijk als bijzonder spijtig. Daar komt nog bij dat zeer recent ook fractievoorzitter Westhoek zijn vertrek heeft aangekondigd. In een keer twee kundige mensen te moeten missen komt aan als een harde klap. Toch kunnen zowel fractie als bestuur het stoppen van Van Elleswijk volledig respecteren. Persoonlijke gezondheid gaat nu eenmaal voor. Als een functie als raadslid ten koste gaat van de gezondheid is helemaal niemand daarbij gebaat, aldus de SP. 

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-