20170530.fietsenstallingBij het voorjaarsdebat heeft D66 een alternatieve oplossing ingediend voor de bewaakte fietsenstalling die gaat verdwijnen bij station Zoetermeer aan de kant van Rokkeveen. Eerder is door de raad besloten om maar 3 fietsenstallingen bewaakt te houden.

D66 wil in een pilot vrijwilligers van de Stichting Piëzo inzetten om toe te zien op de gestalde fietsen. Stichting Piëzo richt zich op mensen die stap voor stap leren mee te draaien in de samenleving. In dit leertraject past ook de bemensing van de fietsenstallingen.

D66 heeft tegen het besluit gestemd om het aantal bewaakte fietsenstallingen terug te schroeven. D66 raadslid Robert Schaafsma: ”Wij vinden het belangrijk dat inwoners veilig hun fiets kunnen stallen. Daarom hebben wij nu een motie ingediend om vrijwilligers van Piëzo in te zetten in het kader van een leertraject.”

“Vroeg in de ochtend en begin van de avond is er geen bewaking meer”, legt D66 raadslid Robert Schaafsma uit, “diefstal van dure fietsen ligt op de loer en dat ontmoedigt het fietsen.”

“Ook op koopavond verdwijnt de huidige bewaking, en het Noordwaarts is donker van binnen dat niet bepaald een sociaal veilig gevoel geeft”, vult D66 fractievoorzitter Cora Huijbens aan. “En dat niet alleen, de bewaakte stalling op de Markt verdwijnt helemaal, waardoor fietsers daar niet meer terecht kunt voor een bewaakte fietsenstalling.”

Volgens het raadsbesluit zullen camera’s worden opgehangen bij de fietsstallingen ter vervanging van de bemande bewaking. “Deze camera’s worden pas achteraf op verzoek uitgelezen,” aldus Robert Schaafsma, “dus dan is de dief al lang gevlogen.”

De raad stemt komende maandag over de ingediende voorstellen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-