D66 wil meer studenten aantrekken voor de Haagse Hogeschool in Zoetermeer met een pleidooi voor een onderzoekslectoraat in de Dutch Innovation Factory. “De tijd is rijp om de samenwerking tussen de Haagse Hogeschool en het Zoetermeerse ICT-bedrijfsleven een stevige impuls geven, “ legt D66 raadslid Paul Diederen uit, “wij willen meer toegepast onderzoek, meer ontwikkeling en meer innovatie.”


studentDe Zoetermeerse afdeling van de Haagse Hogeschool kan versterkt worden met een lectoraat. Wat een hoogleraar is voor een universiteit, zo geeft D66 aan, dat is een lector voor een hogeschool, een toponderzoeker die docenten en studenten inspireert, kennis kan vertalen in innovatie, en ook de verbinding weet te leggen tussen onderwijs en bedrijfsleven. “Precies wat de stad Zoetermeer nodig heeft, en het onderzoek zal ook meer studenten aantrekken en hen meer kennis bijbrengen,” weet D66 fractievoorzitter Cora Huijbens.
De ontwikkeling van het Dutch Innovation Park loopt voorspoedig . Naast de Haagse Hogeschool met ICT-onderwijs zijn daar een reeks van bedrijven neergestreken waaronder innovatieve startups. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft deze Zoetermeerse locatie ook gekozen als plek voor de vestiging van een Big Data Innovationhub waar big data technologie ingezet wordt voor innovaties in domeinen als e-health, zelfzorg en digitale veiligheid.

D66 wil dat de gemeente samen met lokale bedrijven en kennisinstellingen optrekt om een lectoraat in Zoetermeer van de grond te krijgen. Dit levert een concrete bijdrage aan de versterking van de Dutch Innovation Factory en de ontwikkeling van de Big Data Innovatiehub. D66 roept het College op om hierover met alle belanghebbenden in gesprek te gaan en met hen een plan te ontwikkelen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-