D66 maakt zich zorgen over de dreigende aantasting van het Westerpark en de groene gebieden aan de rand van de stad. Door de plannen rond de Afrikaweg zou er een nieuwe ontsluiting vanaf de A12 moeten komen.

 

20170614.golfbanen new zoetermeer“Het College van B&W heeft aangegeven een nieuwe ontsluiting van de snelweg A12 op het oog te hebben aan de rand van het Westerpark”, legt D66 raadslid Willem Bos uit, “wij zijn furieus over dat plan. Het groen tussen de woningbouw van Leidschenveen en Zoetermeer is hier op zijn allersmalst. Een heel kwetsbaar gebied waar het natuurgebied van de Nieuwe Driemanspolder bij komt. Deze weg doorsnijdt het gebied en richt grote schade aan.”
Dit plan van het College kwam op tafel bij de bespreking van de Visie voor de Afrikaweg. Volgens het College zou de Afrikaweg die nu de stad aansluit op de A12, gedowngraded moeten worden naar een stadsstraat die minder verkeer laat doorstromen. Een nieuwe ontsluiting op de A12 bij het Westerpark zou dan het verkeer naar Zoetermeer moeten leiden. D66 raadslid Jamila Bakkers: “Wij hebben gevraagd om een verkeersonderzoek hoe de doorstroming op de Afrikaweg te garanderen is, zonder nieuwe aansluiting bij het Westerpark.” Over twee weken neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

-advertenties-

-goede doel-