VIP-logoOp 28 november vindt in Zoetermeer het Vrijwilligersfeest 2014 plaats. Met het feest, een jaarlijks terugkerend evenement, waardeert het gemeentebestuur de vele actieve vrijwilligers in de stad. Het feest bestaat uit meerdere onderdelen. Zo zijn er workshops, een muziekavond, diner en de uitreiking van de gemeentelijke vrijwilligersprijzen en Vip-Spelden. De dag heeft ook een speciaal programma voor jongeren en jonge vrijwilligers.

Strippenkaart

De aftrap van het feest vindt die dag plaats om 13.00 uur. Vanaf die tijd kunnen vrijwilligers, op allerlei plaatsen rondom het Vip en het Stadshart met een persoonlijke, speciaal voor de gelegenheid uitgegeven strippenkaart, genieten van een drietal verwen-workshops uit een totaal van twaalf. Denk aan een handmassage, kleuradvies, een wijnproeverij, een verhalenreis of het bakken van je eigen pizza.

Jongeren

Ook voor jonge vrijwilligers is het feest. Zij kunnen op de 28e worden mee doen aan sport-activiteiten of workshops grafitti of rap. In een beauty-hoek worden nagels, make-up en haarversieringen gedaan, kun je een fotoshoot laten doen en is er een healthy food kraam. Daarnaast kunnen jongeren allerlei informatie krijgen, kunnen zij luisteren naar jonge sprekers of tussen 13.00 uur en 16.00 uur doorlopend meedoen aan de activiteit 'Dreamboard maken.' Hierbij wordt na een visualisatie-oefening, onder het genot van thee of koffie op een creatieve manier gewerkt aan het zichtbaar maken van je eigen dromen. Jongeren hoeven zich voor de activiteiten, die doorlopen tot 20.00 uur, niet in te schrijven.  

Waardevoucher

De strippenkaart is in de week van 3 t/m 7 november af te halen bij Vip voor vrijwilligers, Zuidwaarts 1, dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur. Op vrijdag de 7e kan de kaart ook tussen 17.00 uur en 21.00 uur worden afgehaald bij een stand in de Hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein. Tijdens het afhalen kan iedere vrijwilliger zijn of haar voorkeur voor keuzeworkshops aangeven waarna de strippenkaart met de keuzes en bijbehorende tijdstippen wordt gepersonaliseerd. Vrijwilligers moeten bij het afhalen wel kunnen aantonen bij welke vereniging of stichting zij vrijwilligerswerk doen en de naam van een contactpersoon opgeven.

Onderscheidingen

Het avondprogramma van het Vrijwilligersfeest in het Wapen van Zoetermeer is na de aanmeldperiode afgelopen zomer reeds volgeboekt. Voorafgaand aan de muzikaal omlijste avond, worden door de gemeente, aan drie vrijwilligersorganisaties de 'Vrijwilligersprijzen' overhandigd bestaande uit een geldbedrag. Vip voor vrijwilligers reikt vervolgens aan drie individuele Zoetermeerse vrijwilligers de Vip-Spelden uit.

Komt u of kom jij als Zoetermeerse vrijwilliger ook een strippenkaart halen? Tot in de week van 3 november bij Vip of bij de Bibliotheek!

Voor meer informatie: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 079 - 346 61 11, dagelijks tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Het laatste nieuws over 28 november volgen op twitter? Ga naar www.twitter.com/VrijwilligR . Op de website www.vipvoorvrijwilligers.nl staat een uitleg en kan het aanbod aan workshops vast bekeken worden. De organisatie van het Zoetermeerse Vrijwilligersfeest 2014 is in handen van Palet Welzijn, Stichting MOOI en ViviD.

-advertenties-

-goede doel-