p003 0 01 02Zondag 2 november gaat het nieuwe seizoen van Fascinating Jazz weer van start en zoals gewoonlijk weer in de Sniep. Na de Jazzmaand september is het eerste concert dat op het programma staat het bekende en zeer professionele trio The Ghost, the King and I. Dit trio bestaat uit Rob van Bavel, piano, Vincent Koning, gitaar en Frans van Geest, contrabas. Ook in de komende maanden valt er weer volop te genieten van jazz, in december zal Erin Dickins optreden en in januari heeft de organisatie Laura Fygi & het Malando Trio weten te boeken voor een optreden!

Deze topmusici zijn individueel inmiddels vaker bij Fascinating Jazz te zien en te horen geweest, immers pianist Rob van Bavel begeleidde onlangs tijdens de Jazznight vocalist James Tormé, maar ook gitarist Vincent Koning heeft al verscheidene malen in de Sniep gespeeld als vast lid van The Fascinating Jazz Quartet en dus ook tijdens de Jazznight 2014.

Rob van Bavel is een van de meest gevraagde pianisten van ons land en is de oprichter van dit geweldige trio, dat is geïnspireerd door de muziek van de drumloze jazztrio's (Oscar Peterson, Art Tatum), maar de stijl is moderner en meer van deze tijd. Het repertoire bestaat uit eigen stukken van Rob van Bavel zelf en een aantal bewerkte jazzsongs uit The American Song Book.

Het trio maakt ook een stap naar de klassieke muziek en speelt een spectaculaire trilogie van bewerkingen van George Gershwin en een bewerking van drie stukken van Debussy (!) Het mengen van klassieke invloeden en jazz zorgt voor een zeer interessante beleving. Tijdens een optreden van dit trio wordt er, naast dat er fabuleus wordt gemusiceerd, over de muziek verteld en wordt er dieper ingegaan op de betekenis van componisten als Gershwin en Debussy voor de hedendaagse muziek; de luisteraar wordt meegevoerd op een muzikale reis door de muziekgeschiedenis.

Het Trio The Ghost, The King and I heeft op diverse podia gestaan, waaronder het Tokyo Jazz festival, een tournee in Siberië en in 2012 is het trio uitgenodigd voor een aantal concerten in Zuid Korea. Onlangs brachten ze hun CD 'Trilogy' uit.

Aanvang 15:00 uur

Toegang € 7,50

Mocht u dit nog niet hebben gedaan, dan is het aan te bevelen om plaatsen te reserveren (gratis) door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 079 3316177.

-advertenties-

-goede doel-