Op vrijdag 31 oktober, tijdens Halloween, zal de prijsuitreiking van de Thriller Filmwedstrijd plaatsvinden in de aula van het Picasso Lyceum. In het kader van het Nederlands Thrillerfestival hebben meer dan 200 jongeren uit Zoetermeer een bloedstollende filmtrailer gemaakt. Deze wedstrijd is georganiseerd door CKC & partners, Wing Pictures, het Erasmus College en het Picasso Lyceum. Een unieke samenwerking!

thriller-banner

Maar liefst 89 teams bestaande uit scholieren tussen 12 en 18 jaar zijn ruim een maand bezig geweest met het schrijven van een thriller verhaal. Dit verhaal is door de jongeren omgezet in een trailer. De leerlingen volgden expert workshops in het Digital Art Lab van het CKC. Deze workshops werden gegeven door de 17 jarige Thijmen de Valk, oprichter van Wing Pictures. Hierbij leerden de leerlingen over zaken als cameragebruik, aansturing van cast en crew en de werking van software voor het zelfstandig monteren van de trailer. Het winnende team mag het volledige verhaal verfilmen onder professionele begeleiding van het CKC Digital Art Lab.

De winnaar van de Thriller Filmwedstrijd wordt op vrijdag 31 oktober bekend gemaakt. In het Picasso Lyceum worden de gasten tussen 16.30 en 19.00 uur ontvangen in de duistere sferen van ‘Who’s afraid of the dark’. Wethouder Robin Paalvast en Thijmen de Valk maken het winnende team bekend.

Benieuwd naar de genomineerde trailers? Je kunt ze bekijken op www.youtube.com/thrillerwedstrijd

-advertenties-

-goede doel-