UlyssesZaterdagavond is het prog-rocknight met Ulysses en D'lemma in JJ Music House. De muziek van Ulysses, opgericht in 1998, kenmerkt zich als een mix van neo-prog en zeer stevige melodieuze metal. In september 2001 komt de band met de demo Eclectic in één dag klap in de aandacht van de internationale pers. Eclectic verwijst naar de eclectische mix van invloeden die de band ten gehore brengt en wordt zeer positief ontvangen. Met hun debuutalbum Symbioses in 2003 worden de hoog gespannen verwachtingen ingelost. Toonaangevende magazines zien de band als de nieuwe Nederlandse belofte. Na een aantal albums wordt eind 2008 The Gift of Tears uitgebracht. Een volwassen geluid met ingetogen pianopartijen in combinatie met beukende gitaren.

De live reputatie van de band groeit en de band tourt gedurende 2009 en 2010 met bands als Andromeda, Sons of Seasons, Knight Area e.a. Ulysses verwacht eind 2014 hun nieuwste album eMotion uit te brengen waarop veel live-opnames.

D’lemma is een progressieve metalband uit Den Haag e.o. en is opgericht door Lex de Haas (gitaar), Iskander Dekker (bas) en Dimitri Kramer (drums). D’lemma zoekt in haar nummers naar een balans tussen pakkende melodieën en complexe instrumentale stukken. Met als resultaat progressieve hardrock/metal die meeslepend, pakkend en verassend tegelijkertijd is. D’lemma is het best te vergelijken met Dream Theater en Pagan’s Mind, maar dan met een ander eigen geluid. Op dit moment is D'lemma druk bezig met het maken van nieuwe nummers.

De prog-rocknight begint om 21.30 uur. Voor meer info www.jjmusichouse.nl

-advertenties-

-goede doel-