plaatje Harten Troef voor UNICEFOp zondag 23 november zijn bridgers uit de hele regio welkom in 2B-Home voor de speciale bridgedrive ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Internationale Kinderrechtenverdrag. UNICEF Zoetermeer en 2B-Home werken samen om alle bridgers die meedoen een fantastische middag te bezorgen. Doordat de paren op niveau worden ingedeeld en er topintegraal gespeeld wordt, is het voor bridgers van alle speelsterktes leuk om mee te doen. Ook als je geen lid bent van een bridgeclub ben je van harte welkom. Harten Troef voor UNICEF draait om ontspanning door inspanning en gezellig samenkomen voor een goed doel. Het is win-win.

Berry Westra, oud wereldkampioen Bridge en o.a. presentator van de TV Cursus “Iedereen kan Bridgen”, ondersteunt deze actie met veel plezier. Hij onderschrijft het belang van sport en spel voor de ontwikkeling van kinderen en de noodzaak om als kind plezier te kunnen hebben. Hij weet ook dat helaas miljoenen kinderen nog steeds niet zorgeloos kind kunnen zijn. Met ‘Harten troef voor UNICEF’ kunnen volwassenen op een sportieve manier helpen in de strijd tegen ondervoeding in Mozambique, zodat deze kinderen een betere toekomst tegemoet gaan.

De opbrengst van de bridgedrive gaat dus naar UNICEF-projecten in Mozambique. Maar liefst 43% van de kinderen onder de vijf 5 jaar is daar chronisch ondervoed. Bovendien haalt 55.000 van de kinderen hun eerste verjaardag niet. UNICEF wil samen met bridgend Nederland het aantal kinderen dat sterft aan ondervoeding flink verminderen. Concreet helpt UNICEF moeders met therapeutische voeding voor kinderen die acuut ondervoed zijn. Maar ook met preventieve zorg: zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen krijgen in de eerste, cruciale duizend levensdagen van het kind bijvoeding en vitaminesupplementen. Ook krijgen zij voorlichting over gezonde voeding en hygiëne. Als een kind de eerste duizend dagen voldoende en evenwichtige voeding krijgt, profiteert het daar een heel leven van.

Aanmelden voor de bridgedrive is heel simpel. Op www.unicef.nl/zoetermeer of www.2b-home.nl vind je alle details. Aanmelden kan nog tot en met 1 november!

-advertenties-

-goede doel-