JegeldenjetoekomstFB-banner2Vroeg of laat gaat je kind uit huis. Als ouder maakt u zich misschien helemaal geen zorgen daarover. Of misschien bent u bang dat uw kind nog helemaal niet klaar is voor deze grote stap. Het JIP heeft een nieuwe cursus Get-Started! om jongeren t/m 25 jaar uit te leggen wat er allemaal komt kijken bij het ‘op jezelf gaan’.

Op jezelf wonen is niet zo makkelijk als het soms lijkt. Zo weten jongeren vaak niet voor welk type kamers en woningen zij in aanmerking komen en hoe zij zich hier voor aanmelden. Er worden bij het JIP vaak vragen gesteld over regelingen van de belastingdienst, zoals toeslagen, en jongeren hebben soms geen idee van welke belastingen en andere kosten er naast de huur nog gelden.

Tijdens de workshop leert de jongere wat op jezelf wonen allemaal betekent. Er wordt in de cursus uitgelegd wat zij moeten regelen en hoe ze de administratie kunnen bijhouden. Niet onbelangrijk, ze leren ook hoe ze geld overhouden voor leuke dingen. Zo kan je met de juiste kennis op jezelf gaan wonen!

De cursus begint donderdag 30 oktober van 19.00u tot 21.00u. Deelname is kosteloos en materialen en iets te drinken worden verzorgd door het JIP.

Meer informatie en aanmelden: Bel naar 06 527 526 59 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Langskomen kan ook. JIP is elke maandag t/m donderdag geopend van 13:00 tot 18:00 en op vrijdag van 13:00 tot 21:00. Je vindt JIP aan het Stadhuisplein 4, in het Stadshart naast de bibliotheek.

-advertenties-

-goede doel-