IMG 7177

Wonen in Zoetermeer. De meeste Zoetermeerders vinden het prettig wonen in onze stad. Maar wat vinden zij nu de sterke punten van het wonen in Zoetermeer en welke zaken zouden er beter kunnen? Daarover wil de gemeente graag van gedachten wisselen met haar inwoners.

Dinsdag 28 oktober zijn Zoetermeerders van harte welkom op een thema-avond over wonen hun stad. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het Ondernemershuis aan de Markt 3. De deur is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan vóór 22 oktober 2014, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wethouder Taco Kuiper (wonen) werkt samen met collega wethouder Robin Paalvast (duurzaamheid) aan het ontwikkelen van de woonvisie. “Zoetermeer wil met de woonvisie voorop lopen in Nederland, duurzaamheid is hierin het sleutelwoord.” Particulieren kunnen al met subsidie of renteloze lening hun woning duurzaam renoveren, het energieverbruik wordt zo omlaag gebracht en het comfort gaat omhoog. Ook huurwoningen kunnen via de corporaties gerenoveerd worden. Hierbij wordt eerst gekeken naar de woningen die zo 30 tot 40 jaar oud zijn, waar grote winst te behalen valt met isolatie en energiemaatregelen.

Fijn wonen, ook de komende jaren

De gemeente werkt aan een nieuwe woonvisie voor Zoetermeer. Deze visie is de komende jaren het nieuwe beleidskader van de gemeente voor het wonen in Zoetermeer. De gemeente is maar één van de betrokken partijen bij het wonen in Zoetermeer. De bewoners zijn dat ook, want zij maken uiteindelijk de stad, daarom is de inbreng van de bewoners belangrijk om prettig wonen in onze stad ook de komende jaren te kunnen realiseren.

Woonwensen

Is wonen in Zoetermeer nog betaalbaar? Waar willen Zoetermeerders wonen als ze ouder worden? Welke soorten woningen moeten er nog gebouwd worden en waar? Woontorens van 60 meter, vrijstaande villa’s, studentenwoningen in het stadshart? Hoe kunnen de wijken leefbaar blijven? Allemaal vragen waarover de gemeente graag met Zoetermeerders in gesprek wil om het beleid voor wonen goed te kunnen vormgeven.

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de woonvisie: www.zoetermeer.nl/nieuwewoonvisie

 

Foto: Sanne Jans

-advertenties-

-goede doel-