20141016-29975

20141016-29976-1De buitengevel van de toren van het stadhuis aan de Markt heeft onderhoud nodig. Dat is gebleken uit recent onderzoek. Het onderhoud is nodig, omdat de kitvoegen zijn verdroogd en op een aantal plaatsen zijn deze verdwenen. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld lekkages ontstaan. Het herstel moet klaar zijn voordat het gaat vriezen. Bij vorst kan er niet gevoegd en gemetseld worden.

De werkzaamheden aan de toren zijn uitbesteed aan Dura Vermeer. Dit bedrijf is woensdag 15 oktober begonnen met het onderhoud, zodat de reparatiewerkzaamheden voor de winter klaar zijn. Het werk begint aan de Marktzijde-gevel, daarna volgt de Zuidwaarts-gevel. De werkomgeving wordt afgezet met bouwhekken.

Voor het onderhoud is het soms nodig de passage aan het Zuidwaarts af te sluiten, maar de toegang voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten richting het Stadshart en de toegang tot het openbare gebied wordt met behulp van verkeersregelaars gewaarborgd.

De toegang blijft voor voetgangers en fietsers gewoon open via de overdekte zijden. Op zaterdagen, tijdens de markt, is de passage wel toegankelijk. De afzettingen worden elke dag na de werkzaamheden weggehaald.

De doorlooptijd van de werkzaamheden wordt geschat op maximaal twee maanden.

-advertenties-

-goede doel-