panorama

Een twee uur durende belevenis voor jong en oud, met gratis koek en een drankje. En voor als het koud is zijn er fleecedekens aan boord!

DSC 6743Zuid-Holland op zijn mooist, natuur, rust en ruimte van de ons omringende polders. Rondvaart Zoetermeer toont u het prachtige landschap en de bijzondere natuur van de polders tussen Zoeterwoude, Stompwijk en het Recreatiegebied Vlietland. Bewonder alle herfstkleuren vanaf het water, een unieke ervaring!

Enthousiaste schippers en gidsen informeren u over de rijke (cultuur) historie. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog, op 17 september 1574, vond de Slag bij Zoetermeer plaats, tussen de Geuzen en de Spanjaarden. Het begin van Leidens ontzet op 3 oktober. Na een bombardementsvlucht op Nordhausen in Duistland moest een Amerikaanse B24 bommenwerper, op 22 februari 1945 een noodlanding maken in de Geerpolder. Alle 9 inzittende overleefden de crash, waaronder boordschuuter John McCormick. Heeft de bemanning de oorlog overleefd? De gids vertelt hierover.

De boot is makkelijk toegankelijk voor fietsen en rolstoelen.

Deze rondvaart is uitstekend te combineren met een fietstocht. U kunt uw fiets achterlaten bij de boerderij of u neemt de fiets mee (bij boeken aangeven, € 2,50 per fiets) en dan wordt u afgezet bij paviljoen Vlietland. Bij het Geertje kunt u de ervaring compleet maken met een rondleiding over de boerderij of met de aankoop van streekproducten.

Datum; van 18 t/m 26 oktober, elke donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag

Tijden;     13:30 tot 15:30 uur

Prijs;         Volwassenen € 12,50 en kinderen tot 13 jaar € 5,00

Plaats;     Boerderij het Geertje,   Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude

Via www.rondvaartzoetermeer.nl kunt online boeken.

Op de dag van vertrek kan alleen bij de boot een kaartje gekocht worden, tegen contante betaling

-advertenties-

-goede doel-