EK Curling

Notitieblok, check! Pen, check! Fototoestel, check! Perskaart en interviewvragen, check! De Razende Reporters hebben deze zomer een kijkje genomen in de sportieve keuken van de buitenschoolse opvanglocaties van de SWKGroep! Nu zijn drie Zoetermeerse Razende Reporters gevraagd om verslag te doen van het EK Curling in Zoetermeer van 4 tot 11 oktober.

Razende Reporters Kern Kinderopvang Zoetermeer Jurre, Luca en Lisanne trokken hun warme kleren aan en gingen op bezoek bij de Curlingbaan Zoetermeer in het Silverdome.

“We gingen naar het EK Curling. We hadden extra kleren mee genomen omdat Curling op het ijs plaatsvind. Maar de tribune was achter glas en daar was het heerlijk warm. Eigenlijk wisten wij niet zo goed wat wij ervan moest verwachten, omdat wij de sport niet zo goed kennen. We hebben het wel eens op de Olympische Spelen gezien, maar snapten het niet helemaal. Maar het was best leuk als je de regels leert kennen. Ook konden we het ‘huis/roos’ goed zien op kleine tv’s die op de tribune hingen. We hebben nog gepraat met Joey die ook op de KIDSclub van Kern Kinderopvang Zoetermeer heeft gezeten en die nu in het Nederlandse herenteam speelt. Hij kon ons goed uitleggen hoe curling precies gaat. Het was spannend en extra leuk omdat Nederland met 4-9 won.”

-advertenties-

-goede doel-