Rapalje3

Toneelgroep Rapalje gaat weer de planken op! Zij spelen een stuk van Theo Akkermans, genaamd Hotel de Meerpaal, een klucht in vier bedrijven. De regie ligt bij Rob van der Most, een oude bekende binnen de toneelgroep.

Hotel de Meerpaal is een rustiek hotel dat wordt gerund door Gerda en Pieter Kreukniet. Het seizoen zit erop en ze hadden afgesproken een nieuwe eigenaar te zoeken na het seizoen. Het zou het laatste seizoen zijn. Alle gasten en het personeel zijn immers naar huis. Gerda heeft zonder overleg met Pieter een advertentie geplaatst en wil de winter open blijven. Maar wat voor gasten komen daar op af?!?

Suzan Rappoldt in de rol van Gerda Kreukniet wil er alles aan doen om het hotel met winst te verkopen. Ze is erg gedreven en probeert het de gasten er naar de zin te maken. Marc van Dinter in de rol van Pieter Kreukniet laat het allemaal over zich heenkomen. Maar als zijn dure auto, zijn troeteldier in de prak gereden wordt is het einde zoek. Samen met Vincent de Boer en Cornelie van Wingerden in de rollen van Teun en Sientje proberen zij het hotel zo goed mogelijk te runnen.

Maar aan de gasten, de gezusters Clara en Doka Blok, gespeeld door Annemarie van Wingerden en Janet Klaassen, hebben zij hun handen meer dan vol. Als er dan vervolgens ook nog eens een baron en een barones met gevolg, gespeeld door Aad Rappoldt en Thea van der Burg, komen is de chaos compleet. Maar zijn deze mensen wel echt wie zij zeggen te zijnā€¦

Rapalje nodigt u uit om op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober 2014 in de kleine zaal van het Stadstheater voor deze spetterende klucht. Kosten voor deze geweldige voorstelling zijn 12,50 euro per persoon. Daarvoor krijgt u in de pauze een drankje en kunt u veilig uw jas kwijt in de garderobe.

Toneelgroep Rapalje is op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen, in het bezit van een leuke dosis humor, weinig plankenkoorts en een duidelijke stem die hun dinsdagavonden op willen geven aan Rapalje. Bent u zo iemand en zou u graag toneel willen spelen, neemt u dan contact op met Marc van Dinter 06-28066646.

-advertenties-

-goede doel-