2014 Ruth De Musical-2775

Met volledig uitverkochte zalen is de musical Ruth op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober opgevoerd in het Stadstheater. De musical was een initiatief van de protestantse wijkgemeente de Regenboog. Meer dan 60 mensen uit Zoetermeer en omstreken werkten een jaar lang aan de totstandkoming van de musical waarin het Bijbelse verhaal in de moderne tijd werd geplaatst.

Thema’s van alle tijden

2014 Ruth De Musical-3017Het verhaal van Ruth is een Bijbelse vertelling die net zo goed nu zou kunnen spelen. Thema’s als crisis, werkloosheid, afscheid, verdriet, hoop en liefde werden door de cast naar het heden vertaald.

Dick Sonneveld, voorganger van de gemeente in de Regenboog: “Het verhaal van Ruth is ons verhaal. Hoe ga je om met de crisis, met tegenslagen? Het verhaal gaat over de kracht van samen zijn, over elkaar steunen en helpen. Over het heft in eigen handen nemen en leren te vertrouwen op een goede toekomst”.

De cast van de amateurtoneelgroep wist deze thema’s op boeiende wijze met muziek, zang en dans te presenteren aan een publiek dat met enthousiasme, herkenning en een lach op zijn tijd reageerde. “We kijken met de hele groep terug op een zeer geslaagd project. Zowel wat betreft de uitvoeringen, alsook de binding die je met elkaar opbouwt in zo’n jaar” aldus één van de leden van het productieteam.

Rolverdeling

De rol van Noömi werd met verve gespeeld door Coby Velzen. De rollen van haar schoondochters Ruth en Orpa werden met overtuiging gebracht door resp. Femke Bussman en Marije Verheijke. De rol van Boaz werd vertolkt door de ervaren zanger Peter Dorr.

Andries Piening had de algehele muzikale leiding over het koor en de vijfkoppige band. De regie was in handen van Margot van der Poel.

-advertenties-

-goede doel-