20141008-29664

Remko Batelaan en Steven Trommel van 1001 ICT met taart en bubbels voor het jubileum

Drie vrienden in dienst van TU Delft startten tien jaar geleden hun eigen ict bedrijf. Remko, Mike en Remco begonnen met veel enthousiasme en zetten hun computers op in een anti-kraakpand in de Franklinstraat. Als naam paste 1001 ICT perfect, de binaire notatie die aangeeft dat met de twee cijfers 0 en 1 alles mogelijk is werd hun motto: ‘Alles is mogelijk’.

20141008-29668Inmiddels is er veel veranderd, het bedrijf groeide en verhuisde diverse keren. De compagnons wisselden en groeiden mee met het bedrijf. Op dit moment bestaat 1001 ICT uit 5 compagnons: Remko Batelaan, Steven Trommel, David Arendsen, Patrick Bennink en Eklil Sabri Beiruti.

Het 10 jarig jubileum werd woensdag 8 oktober, op de kop af 10 jaar na de oprichting, gevierd in het nieuwe pand aan de Chroomstraat 40 te Rokkeveen. Oprichter Remko Batelaan vertelt: “Het meest trots ben ik dat we na 10 jaar nog bestaan! Dat is geen eenvoudige prestatie in deze tijd van crisis, dan moet je echt laten zien dat je wat in huis hebt.” De compagnons krijgen de ruimte om te doen en laten zien waar ze goed in zijn, met elkaar werken ze als een hecht team samen. Remko: “Dwang en te strakke regels en werktijden werken averechts. Bij ons ben je vrij in indeling van het werk, dan komen de beste ideeën vanzelf”.

Naast de 5 vaste medewerkers heeft 1001 ICT zich ook altijd ingezet voor stagiaires. Op dit moment werken er 2 stagiaires van het ID college, maar in totaal zijn er wel ongeveer 70 stagiaires bij 1001 ICT afgestudeerd. “De stagiaires kosten veel tijd, maar brengen ook weer nieuwe ideeën met zich mee. En dat is in een snel veranderende wereld als ict van groot belang”, besluit Remko. Het is tijd om te proosten en de taart aan te snijden!

-advertenties-

-goede doel-