pas op valgevaarVeel mensen zijn bang om te vallen, zeker als dat al eens gebeurd is. De gevolgen van een val kunnen ernstig zijn. Naast angst en eventuele fysieke blessures kan een val ook het dagelijks functioneren beïnvloeden. Ouderen die één keer zijn gevallen, hebben 2 tot 3 keer zo veel kans om opnieuw te vallen.

Om dit probleem aan te pakken is FysioExperts het Valpreventienetwerk gestart. Op alle 4 de locaties kunt u terecht voor een screening en een op maat gegeven behandeling. Dit wordt verzorgd door therapeuten die hier in geschoold zijn en tevens samenwerken met andere disciplines zoals de huisarts, thuiszorg en de Valpoli van het LangeLand Ziekenhuis.

Marry de Haas, sportfysiotherapeut en valspecialist, legt uit: “Ouderen kunnen veel van elkaar leren. In een groepstraining zien zij wat anderen voor handige trucs hebben om gemakkelijk op te staan en hebben zij steun aan elkaar. Daarnaast is er ook een risicovolle groep ouderen die meer aan huis gebonden zijn. Wij kunnen deze groep aan huis behandelen om er zo toch voor te zorgen dat zij de nodige ondersteuning ontvangen.”

De locaties FysioExperts Noordhove en de Watertoren hebben beide speciale trainingsuren voor deze doelgroep. Tijdens deze training worden veel praktische oefeningen aangeboden voor de algemene fitheid, kracht en balans. Wanneer nodig vindt er individuele begeleiding plaats op de praktijk of bij de patiënt thuis.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over valpreventie? U kunt altijd mailen, aan afspraak maken of telefonisch informeren bij FysioExperts.

-advertenties-

-goede doel-