IMG-20141006-WA0010

De expositie ‘Meer Vermeer in Zoetermeer’ van teken en schilderclub ‘het Spectrum’ is de komende 6 weken te zien in wijkcentrum ‘het Prisma’. De cursisten van de teken en schilderclub haalden hun inspiratie voor de expositie uit de werken van Vermeer.

IMG-20141006-WA0011Minstens 1 keer per cursusjaar gaat de teken en schilderclub het Spectrum met elkaar een dagje naar een museum. Deze keer was de bestemming het Vermeerhuis in Delft, daar hangen geen schilderijen, maar kopieën van al zijn werk. Zodoende is het hele oeuvre te zien en krijg je een duidelijk overzicht van zijn aanpak door de jaren heen. Ook zie je daar uitgelegd hoe hij werkte met perspectief en welke pigmenten hij gebruikte. Vermeer was een meester met licht. Daar heeft het Vermeerhuis ook verschillende witte muren met allerlei reliëfs voor ingericht om te ervaren wat licht doet op een bepaalde oppervlakte.

Na afloop van zo`n bezoek kwam in de les dan de opdracht. Neem een schilderij wat je aanspreekt en kopieer dat. De cursisten moesten hierbij zoveel mogelijk technieken gebruiken die Vermeer zelf ook gebruikte. Natuurlijk wel aangepast aan het niveau van de cursisten. Vermeer was een echte fijnschilder en werkte soms vele maanden aan een schilderij, dat is niet voor iedereen haalbaar! Het resultaat is zeer geslaagd, aldus lerares Marja Meijer en zeker waard om tentoongesteld te worden.

Bij het Spectrum is het niveau van de cursisten wisselend. Sommigen zijn al vele jaren lid en andere doen pas kort mee. Iedereen krijgt de les op zijn bereikte niveau aan geboden. Er is nog plaats op de maandagochtend van 9.30 tot 12.00. In wijkcentrum t Prisma aan de Prismalaan 34. Loop eens binnen of doe een les gratis mee.

wijkcentrum ‘het Prisma’, gratis toegang tijdens openingsuren

-advertenties-

-goede doel-