groot theaterOp woensdag 8 oktober doen ouders van de basisscholen de Jacobsvlinder en de Meerpaal in Meerzicht mee aan een ouderbijeenkomst met de theatervoorstelling ‘Voor je het weet zijn ze groot’. De bijeenkomst vindt plaats op de Jacobsvlinder. ‘Voor je het weet zijn ze groot’ is een bijeenkomst over opvoeding, gezond eten en bewegen. Het doel is opvoedvaardigheden van ouders te versterken ten aanzien van een gezonde leefstijl van hun kinderen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door GGD Haaglanden in samenwerking met de Stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West, DNL Theatercollectief, de beide scholen en is mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer.

‘Voor je het weet zijn ze groot’ is een ouderbijeenkomst met interactief theater en interactieve groepsbesprekingen. De acteurs beelden herkenbare situaties uit vanuit de dagelijkse praktijk. Zo komen de onderwerpen ontbijten, snoepen en snacken, gamen en buitenspelen aan bod. Vervolgens zoeken de acteurs, samen met de ouders, naar oplossingen. De gespreksleider stimuleert de ouders hun ervaringen te delen en geeft waar nodig een toelichting.

De bijeenkomst laat zien dat ouders het gedrag van hun kind rondom eten en bewegen positief kunnen beïnvloeden in de opvoeding. De bijeenkomst heeft een positieve insteek. De opvoedkundige onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld regels stellen en afspraken maken, het goede voorbeeld geven, complimenten geven en aanspreken en corrigeren.

De bijeenkomst past goed bij de ouders van beide scholen omdat de Jacobsvlinder en de Meerpaal veel aandacht besteden aan een gezonde leefstijl bij de leerlingen. De scholen werken al enkele jaren met het programma Lekker fit! Daarnaast vinden beide scholen ouderbetrokkenheid belangrijk. De Jacobsvlinder is al enkele jaren een landelijk erkende Gezonde School. De school heeft aandacht voor gezondheid structureel en planmatig opgenomen in het beleid van de school.

-advertenties-

-goede doel-