zonNatuur & Milieu deelt, met steun van de ASN Bank, vijf sets zonnepanelen uit aan Scoutinggroepen. De groep die de meeste stemmen krijgt, wint tien zonnepanelen. Voor de 2e en 3e plaats zijn tweemaal acht zonnepanelen beschikbaar. Scoutinggroepen die op de 4e en 5e plek eindigen, krijgen elk zes zonnepanelen. De daken van alle 170 deelnemende Scoutinggroepen zijn gecheckt op geschiktheid voor zonnepanelen. Op 1 november maakt Natuur & Milieu de winnaars bekend. De zonnepanelen worden in november door Eneco bij de winnaars geïnstalleerd. Scoutinggroep John McCormick (JMC) doet mee aan de actie, stemmen voor JMC doet u op: www.zonnestrijd.nl

‘Jongeren én hun ouders op een positieve manier in aanraking brengen met duurzame energie, dat is het belangrijkste doel van de actie,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. Dankzij de actie komen duizenden kinderen, ouders en tienduizenden stemmers in aanraking met duurzame energie. Zonnepanelen zijn niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee.

Stemmen

Op de website www.zonnestrijd.nl kan heel Nederland zijn stem uitbrengen op zijn favoriete Scoutinggroep. Het stemmen kan via het opzoeken van de Zoetermeerse groep John McCormick op de kaart of via de button links ‘STEM’. Let op: je krijgt een e-mail in je mailbox, die je moet bevestigen. Dan pas is de stem geldig.

Vanuit Zoetermeer neemt alleen Scouting JMC deel aan de actie, dus heel Zoetermeer kan op John McCormick stemmen. Onder de stemmers verloot Natuur & Milieu tien Wakawaka-lampen. Ook is er een aparte prijs voor de Scoutinggroep met de meest originele stemmenwervingsactie. Stemmen kan nog tot 1 november 2014.

Kijk voor meer informatie over scoutinggroep John McCormick op de website www.johnmccormick.nl

-advertenties-

-goede doel-