Het voormalige EIM kantoor in Zoetermeer kan getransformeerd worden tot appartementen voor jongeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daartoe besloten. Het complex aan de Italiëlaan 33 wordt omgebouwd zodat er 67 appartementen in de sociale huursector kunnen worden gemaakt. Woningcorporatie De Goede Woning koopt het pand van aannemer Van Omme & De Groot en wordt verhuurder van de jongerenwoningen.

leeg-huis“Het kantoorgebouw aan de Italiëlaan leent zich goed om jongeren erin onder te brengen”, aldus wethouder Robin Paalvast (Bruis). “De jongeren zorgen ervoor dat de binnenstad weer extra gaat bruisen”.

Het plan leidt er toe dat het tekort aan jongerenwoningen in Zoetermeer wordt ingedamd. Een ander positief effect is dat met de transformatie van het gebouw de leegstand onder kantoren met 4.900 m2 afneemt.

Na het doorlopen van de ruimtelijke procedure zal aannemingsbedrijf Van Omme & De Groot naar verwachting begin volgend jaar aan de verbouwing van het kantoorpand aan de Italiëlaan 33 beginnen.

De ombouw van het complex aan de Italiëlaan 33 zal zich vooral in het pand afspelen. De buitenzijde blijft nagenoeg ongemoeid waardoor de overlast voor omwonenden beperkt zal blijven.

-advertenties-

-goede doel-