20141002-29386

Wethouder Vugs van onderwijs opent de studiedag officieel

Meer dan 600 docenten, en ander personeel van het voortgezet onderwijs namen donderdagmiddag bezit van het Erasmus College. Zij woonden de tweejaarlijkse studiemiddag ‘Van goed naar passend onderwijs’ bij.

20141002-29376De Erasmus leerlingen hadden voor deze dag extra vroeg vrij gekregen, maar ook de andere vo scholen in Zoetermeer waren vroeg uit, de meeste docenten zaten immers bij de studiemiddag! De studiemiddag had dan ook een record aantal inschrijvingen, wat aangeeft dat veel leraren zeer betrokken zijn bij het passend onderwijs.

Wethouder van onderwijs Isabelle Vugs opende de studiemiddag op 2 oktober. Zij vertelde uit eigen ervaring vertrouwen te hebben in de leraren: “geef het onderwijs aan de docenten terug, als we vertrouwen hebben in de leerkrachten kan het onderwijs alleen maar beter worden!”, aldus de wethouder.

Op 2 oktober opent de Zoetermeerse de tweejaarlijkse studiemiddag voor het personeel van de Zoetermeerse scholen voor Voortgezet onderwijs en MBO. Het thema van deze middag is ‘Van goed naar passend onderwijs’.

Bijna 600 docenten, maar ook ondersteunend personeel van de scholen, nemen deze middag deel aan een groot aantal workshops rond het thema van het bieden van goede begeleiding en ondersteuning van leerlingen en docenten.

20141002-29385 20141002-29390

In de inleiding interviewde Koos van den Bogaard, directeur van het informatie- centrum onderwijs Zoetermeer (ICOZ), Trudy Coenen (docent van het jaar 2010) over haar visie op passend onderwijs. Ook werd in vogelvlucht een overzicht gegeven van passend onderwijs in Zoetermeer. Daarna gingen de deelnemers in twee ronden aan de slag in workshops. De onderwerpen zijn zeer divers, van het bieden van handreikingen in de begeleiding van leerlingen met leerhandicaps als dyslexie en dyscalculie, inzicht krijgen in het puberbrein tot en met het omgaan met depressiviteit en angstgevoelens bij leerlingen.

-advertenties-

-goede doel-