Doorloop-62

Als op zondag de zon schijnt en op maandag de maan; als je op dinsdag een lange dienst hebt en op woensdag komt meneer Woens op bezoek; als het op donderdag dondert en je op vrijdag vrij krijgt... dan komt op zaterdag... Zater. Een week vol Zaterdagen is een theaterstuk voor het hele gezin, gebaseerd op het boek van Paul Maar. Het verhaal is in Nederland bekend via de film 'Sproet' uit 2001. Scylla Theaterproducties brengt dit voor het Nederlandse publiek bewerkte verhaal op het toneel op 11 en 12 oktober 2014 in het Kwadrant Theater Zoetermeer, in samenwerking met Greg & Baud Productions.

Doorloop-144 Doorloop-154

Een week vol Zaterdagen is een theatervoorstelling voor het hele gezin. Het stuk gaat over de timide kantoorbediende Bruno Zierbuik. Meneer Zierbuik is vrijgezel, huurt een kamertje in het huis van Mevrouw Bloemkool en werkt op een boekhouderskantoor. Hij leidt een saai, grijs leventje in de schaduw, angstig erop bedacht het iedereen naar zijn zin te maken.

En dan ontmoet hij op een dag het Zater. Het Zater is een vreemd wezentje met blauwe stippels in zijn gezicht, waarmee het wensen kan vervullen. Zater ‘adopteert’ meneer Zierbuik en trekt bij hem in. Al vanaf dag één zet Zater het leven van zijn ‘papa’ op stelten. Het is voor niemand bang en past zich nooit aan waardoor meneer Zierbuik van de éne in de andere rare en gênante situatie terecht komt.

Maar gaandeweg begint meneer Zierbuik te leren om plezier te maken en voor zichzelf op te komen. Hij ziet in dat alle mensen zo hun zwaktes en fouten hebben. Na een week met het Zater is hij nergens meer bang voor. En dan zijn opeens de wensstippels op.

posterDe voorstellingen zijn als volgt verdeeld:

zaterdag, 11 oktober 2014, 19:00 uur

zondag, 12 oktober 2014, 14:00 uur

Kaartjes voor de voorstelling kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar via www.greg-baud.nl

 

Foto's: Wim Soutendijk, uit de repetities van de voorstelling

-advertenties-

-goede doel-