20140905-26643

Na het grote succes van Ciske de Rat vorig jaar is Greg & Baud Productions met een nieuwe theaterproductie gestart, namelijk: Oliver!. In de theaterwereld is het traditie om ter ere van de eerste repetitie een taart aan te snijden, zo ook voor G&B.

20140905-26618Vorig jaar was de musical Ciske de Rat een regelrechte hit. Maar liefst achttien uitverkochte voorstellingen zorgde ervoor dat Ciske de Rat één van de meest bezochte voorstellingen van Greg & Baud Productions werd. Dit jaar hopen zij datzelfde succes te bereiken met de musical Oliver!. De musical vertelt het verhaal van Charles Dickens’ Oliver Twist, het weesjongetje dat opgroeit in een oud en somber weeshuis in het 19e eeuwse Londen. Als Oliver wordt verkocht aan een begrafenisondernemer, neemt hij al gauw de benen. Terwijl Oliver rondzwerft in de straten van Londen ontmoet hij een bende zakkenrollers en wordt hij ingewijd in de kunst van het stelen. Zijn leven krijgt plots een hele andere twist….

Met deze productie gaat een langgekoesterde droom van regisseuse Suzanne Quist in vervulling. “Oliver! stond al heel lang op mijn verlanglijstje, vooral vanwege de aanstekelijke muziek en het mooie verhaal. Helaas was de productie, vanwege de rechten, heel lang lastig te krijgen. Vlak voor de eerste try-out van Ciske kwam mijn vriend Tjitte naar me toe om te vertellen dat Oliver! voor volgend jaar mogelijk was. Ik sprong een gat in de lucht”, vertelt Suzanne enthousiast. Dit jaar regisseert Suzanne het stuk samen met Robbin Plugge, die vorig jaar zelf nog in Ciske de Rat te zien was. Het duo presenteerde samen de ideeën voor het theaterstuk tijdens de openingsavond.

Niet alleen het regieduo stelde zich voor. Ook het grimeteam, de technische ploeg en de dames van de kleding deden hun verhaal tijdens de voorstelavond. Net als vorig jaar is ook dit jaar Thijs van Gurp de muzikaal leider van de musical. Hij vertelde tijdens zijn verhaal dat hij te spreken is over de mooie muziek, maar nog wel een aantal nummers gaat versnellen. “Zo houden we tempo in de voorstelling en wordt de productie eigentijdser.”

De nieuwe familievoorstelling Oliver! zal de gehele kerstvakantie (18 december 2014 t/m 4 januari 2015) te zien zijn in het Kwadrant Theater in Zoetermeer. Houd de website van www.greg-baud.nl in de gaten voor de start van de kaartverkoop!

-advertenties-

-goede doel-