bakbar-foto2

Op zaterdag 2 november kunnen in het Woonhart originele en lekkere hapjes geproefd worden tijdens ‘Proef het Woonhart!’. Natuurlijk zijn ook alle woonwinkels geopend, maar deze zaterdag zal de nadruk liggen op allerlei lekkernijen!

HapjesmobielEen nostalgische kniepertjesbakker laat de bezoekers van het Woonhart (hernieuwd) kennismaken met de ouderwetse kniepertjes. Versgebakken bolletjes deeg worden met een speciaal kniepertjesijzer “platgeknepen” zodat een flinterdun wafeltje ontstaat. Er kunnen twee soorten wafeltjes gebakken worden, die elk hun eigen betekenis hebben. Bij ’n bezoekje aan het Woonhart wordt uitgelegd welke. Plat of opgerold, wel of niet gevuld met een beetje slagroom: het kniepertje is een lekkernij voor jong en oud.

Op deze zaterdag staat ook de bijzondere Bakbar van ATAG in het Woonhart. Deze kleine mobiele keuken is voorzien van een unieke dubbeloven, die ontworpen is door productontwerper Saakje Visser. Als gepassioneerd bakliefhebber zal zij ter plaatse taartjes, koekjes en cupcakes bakken en vervolgens uitdelen.

Kleine bezoekertjes kunnen aan de slag bij de miniworkshop ‘Spekkie voor je bekkie’. Met spekkies, winegums en suikerlijm mogen zij lekker knutselen en zo spekfiguurtjes of misschien zelfs een spekkietaartje maken! Tezamen met hun mooie creatie krijgen de kids ook een reistandenborsteltje mee naar huis…..een stille hint!

Zowel binnen in de passage als buiten op de boulevard rijdt de Hollandse Hapjesmobiel waarbij men een hartig hapje kan proeven. Vanuit deze culinaire bakfiets worden lekkernijen uitgedeeld ‘waar een vlaggetje op hoort’: ‘n stukje vis, ‘n plakje worst of ‘n blokje kaas. Bij de vrolijk versierde bakfiets met enthousiaste bestuurder kan iedereen een versnapering krijgen.

Voor ’n lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk kan iedereen terecht bij de stand van De Eetkamer!

Breng ook ’n bezoekje aan het Woonhart op ZATERDAG 2 NOVEMBER en proef gezellig mee! Dit kan tussen 11.30 en 16.30 uur en uiteraard is deelname aan alle proeverijen gratis.

Zo ook de eerste twee uur parkeren in de parkeergarage en op het parkeerdak.

-advertenties-

-goede doel-