20131029-5357

Herman Vrijdag is ondanks zijn leeftijd van 76 jaar een zeer gewaardeerde en actieve buurtbewoner die al jarenlang de buurt met een prikstok opschoont. Weliswaar blijft hij hiermee ‘lekker in beweging’, maar tegelijkertijd levert hij hiermee een belangrijke bijdrage aan een schone, opgeruimde buurt.

Hij is actief, met hobby’s als genealogie. Intussen heeft hij zijn familiegeschiedenis al aardig in beeld. In het verleden ging hij met zijn echtgenote actief het land in om in steden en dorpen onderzoek te doen. Nu echter speurt hij het wereld wijde web af voor zijn grote hobby.

Eerder dit jaar is Herman Vrijdag door het bestuur van de Waterbuurtvereniging benoemd tot Beste Buur 2013. Zijn inzet is zo belangrijk dat een gemeentelijke waardering in de vorm van een Chapeaubeeld zeker ook op zijn plaats is.

20131029-5353 20131029-5354

Zijn familie was al op de hoogte gebracht van de uitreiking van het Chapeaubeeld, maar hebben dit zo lang mogelijk voor de hr Vrijdag verborgen gehouden. Toen de heer Vrijdag voor zijn vermeende ‘vergadering’ aan kwam bij dienstencentrum Albrandswaard was hij dan ook zeer verbaasd daar zijn dochters en kleinkinderen te zien!

Mevrouw Vrijdag: “Ik heb iedereen uitgenodigd via mijn mobiel, zodat hij het niet zou merken! Een aantal familieleden moest helaas nog werken, maar onze dochters en kleinkinderen wilden de uitreiking niet missen en konden er gelukkig wel bij zijn!”

Wijkwethouder Klaasjan de Jong die het Chapeaubeeld uitreikte aan Herman Vrijdag bedankte hem voor zijn grote inzet in de afgelopen  - en komende! -jaren. De heer Vrijdag is dan ook nog lang niet van plan te stoppen met zijn werkzaamheden!

Een Chapeaubeeld wordt uitgereikt als teken van waardering voor bewoners die een bijdrage hebben geleverd aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

-advertenties-

-goede doel-