gezondheidsmarkt meerzichtOp zaterdag 2 november zal voor de tweede keer een gezondheidsmarkt georganiseerd worden in het winkelcentrum Meerzicht. Van 10.00 tot 14.00 uur kan iedereen terecht met vragen over gezondheid. Naast heel veel kramen met informatie kunnen mensen ook meedoen aan verschillende testen en metingen.

In 2012 werd de eerste gezondheidsmarkt georganiseerd om de bewoners van de wijk Meerzicht kennis te laten maken met alles wat te maken heeft met gezondheid. Het werd een unieke samenwerking tussen de winkeliers, de wijkpost en vele gezondheidsorganisaties.  

Voor iedereen is er de mogelijkheid om zicht te krijgen op hun gezondheid door het laten uitvoeren van een breed scala aan testen en metingen. Bewoners aan de gezondheidsmarkt worden meteen naar aanleiding van de uitslag van de testen doorverwezen. Bijvoorbeeld naar de cursussen en activiteiten en (preventieve) medische behandeling binnen de wijk.

Op de gezondheidsmarkt kan het publiek langs vele kramen lopen van sportvereningen, de apotheek, welzijnsorganisaties en nog veel meer. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om een kleurplaat te maken en de winkeliers laten u kennismaken met producten die passen bij een gezonde levensstijl.

Organisator van de gezondheidsmarkt is Stichting Piëzo, in nauwe samenwerking met de gemeente en de deelnemende ondernemers en instellingen. Femke Boerkamp van Piëzo heeft dit jaar voor de tweede keer alle partijen bij elkaar gebracht. Zij is blij dat dit jaar nog meer organisaties mee doen. Femke: "Zo zullen dit jaar onder andere ook de sportdiëtist, De Jutters en ook de groenteboer en de kaasbier mee doen."

"Het publiek kan na het invullen van een enqutte een 'goodybag' krijgen, waar vele leuke hebbedingetjes in zitten. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal 'bags' beschikbaar," zo verteld Femke.

 

-advertenties-

-goede doel-