bregmanOnder de titel ‘De geschiedenis van de Vooruitgang’ houdt Rutger Bregman op donderdag 31 oktober een lezing in Zoetermeer. Rutger Bregman bindt graag de strijd aan met politici, columnisten en anderen, die het verleden steeds voor hun karretje willen spannen. Bregman is historicus en pas 25 jaar, maar hij weet op een vlotte manier ontwikkelingen uit de recente geschiedenis met elkaar te verbinden en zo een spannende analyse van onze samenleving te geven.

Bregman is langzamerhand een bekende Nederlander aan het worden. Op televisie bij Pauw en Witteman, op radio 1 bij Dit is de dag en in de Volkskrant weerlegt hij drogredeneringen en vertelt zelf een sterk verhaal.

Rutger Bregman groeide op in Zoetermeer. Hij haalde zijn VWO diploma hier in Zoetermeer op het Oranje Nassau College, daarna studeerde hij geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en Los Angeles, en doceerde aan de universiteit van Utrecht. Momenteel werkt hij bij het online platform De Correspondent.

In februari 2012 debuteerde hij met het boek Met de kennis van toen. Actuele problemen in het licht van de geschiedenis. In maart 2013 verscheen zijn tweede boek: De geschiedenis van de vooruitgang.

Op 31 oktober is Rutger Bregman in de Olijftak, Antigoneschouw 33 (wijk 26 -De Leijens). Aanvang 20.00 uur, toegang: €5,-

-advertenties-

-goede doel-