a12-vrachtwagen

Foto: Herman Smit (twitter)

Dinsdagmiddag 22 oktober raakte door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen van de weg op de A12 richting Den Haag. De vrachtwagen belandde op de vangrail van de middenberm en zit vast, net onder een spoorviaduct.

De snelweg is in beide richtingen afgesloten en er is een omleiding ingesteld. Doorgaand verkeer vanuit zowel Utrecht als Den Haag moet voorlopig omrijden via Amsterdam over de A4, de A9 en de A2. Ook de route via Alphen aan den Rijn behoort tot de mogelijkheden. Dat is via de snelweg A4 en de  N11.

De VerkeersInformatieDienst meldt dat het ongeluk waarschijnlijk is veroorzaakt door het onwel worden van de chauffeur. Het is nog onduidelijk of de spoorbrug is beschadigd. De verkeersinformatiedienst denkt dat het lastig is om de vrachtwagen te bergen en dat dit nog enkele uren kan duren. De vrachtwagen zal in stukken op diepladers afgevoerd worden.

De hele middag heeft het verkeer in de regio veel hinder ondervonden van het ongeluk met de vrachtwagen, er stonden tientallen kilometers file op de A12 en de omringende wegen. De VID meldt dat de rijbaan bij Nootdorp pas rond 21.30 vrijgegeven zal kunnen worden.

-advertenties-

-goede doel-