2013-10-22 10.38.06

Wethouder Emmens (rechts) deelt ontbijtjes uit aan de vaste marktkooplieden van de dinsdagmarkt

2013-10-22 10.42.12 De dinsdagmarkt pakte 22 oktober flink uit op deze eerste marktdag in Oosterheem. Wethouder Bé Emmens opende de markt, die in de lekkere oktoberzon al volop in bedrijf was. Veel mensen die waren afgekomen op deze eerste marktdag in hun buurt gaven aan erg blij te zijn met deze markt: “Gezellig en zo dichtbij in onze buurt!”.

Wethouders Bé Emmens deelde ontbijtjes uit aan drie marktkooplieden die al 30 tot 40 jaar op de Zoetermeerse markt staan. In die tijd heeft de markt vele verhuizingen gekend. De dinsdagmarkt begon in Meerzicht, zo’n 40 jaar geleden, bij het tijdelijke winkelcentrum Zoeterweide, waarna verhuisd werd naar het Piet Heinplein, de Osylaan en tenslotte de Markt.

De dinsdagmarkt start met een feestelijke dag vol acties door de marktkooplieden van de dinsdagmarkt. Er is een verloting van goed gevulde boodschappentassen onder bewoners van Oosterheem die hun welkomstkaart van de markt inleveren. Schoolkinderen kunnen een mooie prijs winnen met de kleurplaat die ze via school hebben gekregen.

Grotere toeloop

De gemeente en de marktkooplieden verwachten in Oosterheem meer klanten dan de laatste jaren op dinsdag in het Stadshart. De markt ligt mooi tussen scholen, een sporthal en bij een goedbezocht winkelcentrum. Ook verwacht men bezoekers vanuit Benthuizen en Hazerswoude. Het aanbod op de markt wordt ook uitgebreid, meerdere nieuwe kooplui hebben ingeschreven voor een plek in Oosterheem. De zaterdagmarkt op de Markt blijft in het Stadshart en de vrijdagmarkt blijft in Rokkeveen.

Verkeersmaatregelen

Rond het nieuwe marktterrein in Oosterheem gelden tijdens markttijden andere verkeersmaatregelen. Tijdens de markt zijn ongeveer 60 parkeerplekken en een fietspad elke week tijdelijk afgesloten. In de omgeving blijft er voldoende parkeergelegenheid en voor fietsers zijn er alternatieve routes. Er geldt een parkeerverbod tijdens markttijden. Geparkeerde auto's worden versleept als dat voor de opbouw van de markt nodig is. De kosten zijn voor de eigenaar.

2013-10-22 10.44.16

 

-advertenties-

-goede doel-