20131018-4349

Tess en Kate, figuren uit de IK BOX, samen met Drie Ballonnen directeur Silvia Romijn ingesprek met de 6 jarige Arya

De IK BOX vertaalt de visie van kinderopvang De Drie Ballonnen in spelvorm en een kennisbron voor ouders en opvoeders. De IK BOX is ontwikkeld en uitgetest door de Drie Ballonnen en ook al een hele tijd daadwerkelijk in gebruik op de opvang. De IK BOX werd vrijdag 18 oktober feestelijk gelanceerd in het Stedelijk College. Burgemeester Aptroot reikte samen met Drie Ballonnen directeur Silvia Romijn de eerste IK BOX uit aan de 6 jarige Arya. Veel kinderen waren met hun ouders naar het feest gekomen en genoten van het kindertheater, de optredens en het spelen met de spellen uit de BOX.

20131018-4314 20131018-4331
Burgemeester Aptroot was tijdens de lancering van de IK BOX erg onder de indruk van de werking van het stilte signaal: in een mum van tijd was de hele zaal muisstil. "Ik ben benieuwd of we dit ook kunnen proberen op de raadsvergadering!", aldus de burgemeester.

“In onze Kinderopvang werken we met de visie zijnwiejebent.nu van Silvia Romijn, die gericht is op groei en ontwikkeling. We trainen onze medewerkers en vertalen de visie in spelmateriaal waarmee we de kinderen spelenderwijs bereiken. We spreken met elkaar vanuit ZaaiGoed, dat zijn boodschappen die je graag zaait omdat ze positief zijn en leiden tot bewustwording van IK.”, aldus een medewerkster van de Drie Ballonnen.

De IK BOX is een unieke combinatie van een digitale kennisbron voor opvoeders en het nieuwe spelmateriaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het bestaat uit 5 spellen en originele materialen die de visie verbeelden en het ZaaiGoed extra kracht geven. Tess, Mo, Max en Kate spelen met de kinderen mee en stimuleren ze om het ZaaiGoed te leren kennen. Opvoeders krijgen met het ZaaiGoedplan (de digitale tool) gereedschap in handen waarmee ze zich bewust worden van hun eigen rol en kinderen kunnen begeleiden om sterk, weerbaar en zelfstandig te worden.

Kinderen worden door het spelmateriaal gestimuleerd om over zichzelf en anderen na te denken en worden zich bijvoorbeeld vanuit zichzelf bewust van wat pesten met anderen doet. “Ik vind het belangrijk dat we de kinderen samen met de opvoeders begeleiden in hun groeiproces”, aldus Silvia Romijn. “Als we met elkaar dezelfde taal spreken ontstaat er verbinding en kan ieder kind op een veilige manier uitgroeien tot een sterke IK. In de ontmoeting komen we van IK naar WIJ”.

Meer foto’s vindt u op onze Facebook pagina: www.facebook.com/ZoetermeerActief

-advertenties-

-goede doel-