20131015-4258De gemeente Zoetermeer begint medio oktober met de sloop van de Nicolaasschool. De voormalige school ligt achter de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat, aan het Nicolaasplein. In de school was tot voor kort een expositieruimte en ateliers voor Terra Arts. Er is een aannemer geselecteerd die de werkzaamheden vóór eind december afrondt. Het gebouw wordt afgebroken vanwege de aanleg van een wandelverbinding om de Grote Dobbe en de ontwikkeling van het Nicolaasplein.

20131015-4260De wandelverbinding zorgt vanaf medio 2014 voor de verbinding tussen het Stadshart en de Dorpsstraat en loopt vanaf het Marseillepad via het Pastoorsbos langs de oever van de Grote Dobbe naar het Dobbe-eiland, over het terrein waar nu de Nicolaasschool staat. In het tussenliggende gebied worden in de toekomst woningen, winkels en horecagelegenheden gebouwd. Op het terrein van de Nicolaasschool wordt na de sloop van het gebouw een tijdelijk grasveld aangelegd dat een pad krijgt om de wandelverbinding direct met de Dorpsstraat te verbinden.

Extra plekken voor vleermuizen

Volgens enkele natuuronderzoeken komen er vleermuizen voor in de Nicolaasschool. Hiervoor maakt de gemeente extra nieuwe verblijfplaatsen in het gebied.

Tijdelijke invulling

De gemeente praat met Terra Arts over een tijdelijke kunstinvulling van het Nicolaasschool-terrein. Terra Arts-projects is vanaf september tijdelijk gevestigd in het gemeentelijke pand Dorpsstraat 12.

Direct omwonenden van het Nicolaasplein, ondernemers en belanghebbenden krijgen van de gemeente een brief met informatie over de werkzaamheden.

-advertenties-

-goede doel-