2110 10425-arditoDe Floravontuur Najaarskermis zal dit jaar toch van 18 t/m 27 oktober worden gehouden aan het evenemententerrein Silverdome/Van der Hagenstraat te Zoetermeer. Hoewel het college nog steeds een voorkeur heeft om de kermis naar de binnenstad te verplaatsen, is nu, uit een advies van de Commissie bezwaar en beroep, gebleken dat meer onderzoek moet worden gedaan naar onderwerpen zoals geluidoverlast en parkeerdruk.  Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft samen met de kermisexploitanten de handen in elkaar geslagen, om in deze hele korte voorbereidingstijd, toch een mooie, volle en gezellige kermis aan de Van der hagenstraat neer te kunnen zetten.

Goedkoopste en gezelligste kermis van de regio

Directeur Floravontuur Margreet van Driel: “Wij vinden het super jammer dat de kermis niet in het centrum plaats kan vinden. Juist het centrum van de stad kan een beetje extra bruis wel gebruiken. Dat  komt zowel de middenstand en horeca in het Stadshart ten goede, de inwoners en de bezoekers van de stad alsmede de kermisexploitanten die ook wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een kermis hoort immers in het centrum te zijn en niet aan de rand van de stad.  We zullen alles op alles zetten om er dit jaar een geweldig gezellige en goed gevulde kermis van te maken. Met veel attracties voor kinderen, 1 euro-dagen, schmink-workshops, speciale middag voor mensen met een beperking, en een kofferbakverkoop. En natuurlijk blijven we de goedkoopste kermis van de regio. Bij alle attracties liggen bovendien  lijsten en petities die bezoekers kunnen ondertekenen als ze vinden dat volgend jaar de kermis in het centrum moet plaatsvinden. Dus kom vooral naar de kermis!”

 

2175 16848-press-arditoGemeente betreurt verplaatsing

Wethouder Patrick van Domburg: “Het is jammer dat de kermis dit jaar nog niet naar de binnenstad verplaatst kan worden, maar ik vind het ook belangrijk om zorgvuldig met ieders belangen rekening te houden. In de komende maanden worden de benodigde onderzoeken gedaan en ik ga er van uit dat volgend jaar de kermis op een centrale plek in de stad kan komen. Ik roep onze inwoners op ook dit jaar natuurlijk wel een bezoek aan de kermis te brengen, de exploitanten doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken”. De LHN stelde tijdens de raadsvergadering al vragen aan het college over het verplaatsen van de kermis op zo korte termijn.

Opening najaarskermis door Voorzitter Lennie Huizer

De kermis zal vanaf vrijdag 18 oktober vanaf 18.00 uur open zijn. De officiële opening vindt plaats om 19.00 uur door Floravontuur-voorzitter Lennie Huizer. De kermis is elke dag geopend van 13.00 tot 23.00 uur en duurt tot en met zondag 27 oktober. Informatie over de kermisattracties en het dagprogramma is te vinden op www.promotiezoetermeer.nl.

Andere dag voor mensen met beperking

In tegenstelling tot wat eerder gemeld werd vindt de gratis middag voor mensen met een beperking niet plaats op vrijdag 18 oktober, maar op dinsdag 22 oktober om 14.00 uur.

Een uur tot anderhalf uur lang houden de kermisexploitanten met hun attractie rekening met deze groep bezoekers. Bijvoorbeeld met het in– en uitstappen en indien nodig past de exploitant de draaifrequentie aan.

Valt u of iemand die u kent binnen deze doelgroep en wilt u hiervan gebruik maken. Meldt u, uiterlijk vrijdag 18 oktober, aan bij Floravontuur Promotie Zoetermeer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 079-3161616 (vragen naar Marjolein Haars of Margreet van Driel).

Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

-advertenties-

-goede doel-