20131011-4011

Voorzitter van het KWF in Zoetermeer, mevr Til van Dijk, en Eric Bruning van het Alfrink presenteerden het goede doel aan de leerlingen.

Elk jaar kiest het Alfrink College het Goede Doel voor dat jaar uit. De ene keer is het een doel verder weg, zoals Afrika, de volgende keer een doel dichtbij. Het doel van dit jaar komt voor heel veel mensen heel dichtbij, daarom wil het Alfrink dit jaar bergen verzetten, én beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen!

20131011-3997In de aula van de school werd vrijdag 11 oktober het Goede doel voor het schooljaar 2013-2014 bekend gemaakt: het Alfrink steunt in 2013-2014 KWF Kankerbestrijding. Een doel dat voor veel mensen heel dichtbij komt, want vrijwel iedereen kent iemand in zijn omgeving die met deze ziekte te maken heeft (gehad). Natuurlijk worden vele acties gehouden om geld in te zamelen voor dit goede doel, maar het Alfrink gaat dit jaar een stapje verder en daagt de leerlingen uit: wie durft er mee om dit voorjaar de Alpe d'Huez te beklimmen?

Eric Brunings, afdelingsleider op het Alfrink: "Het initiatief voor het doel van dit jaar kwam vanuit de leerlingenraad, kanker komt voor veel mensen heel dichtbij en de leerlingen wilden hier graag iets mee doen. Maar naast geld ophalen voor het goede doel vinden we het ook heel belangrijk dat het scheldwoord 'kanker' niet meer gedachteloos gebruikt wordt! Achter dat ene kleine woord schuilt een wereld van verdriet."

20131011-4008De Voorzitter van de Zoetermeerse afdeling van KWF Kankerbestrijding, Mevr Til van Dijk, gaf de leerlingen al wat tips om acties op touw te zetten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een klusje opknappen voor buren, een taart bakken of een sportwedstrijd organiseren. In ieder geval stelt mevr Van Dijk al alle 600 vrijwillige collectanten in Zoetermeer op de hoogte van de actie bij het Alfrink, zodat het goede doel snel veel bekendheid zal krijgen.

In de presentatie van het goede doel bekeken alle tweedeklassers een film over KWF Kankerbestrijding, ook zal er het hele jaar één muur in de aula als aanplakplaats dienen. Leerlingen kunnen hier foto's opplakken van een dierbare die met kanker te maken heeft, of een briefje, een naam of gedicht. De eerste twee foto's werden tijdens de bijeenkomst al op het bord gehangen.

 

-advertenties-

-goede doel-