IMG 2256

Stichting Piëzo heeft een bijdrage van € 25.000 van het Oranje Fonds ontvangen voor het moestuinproject Visioen. Het project richt zich op het ontwikkelen van talenten van volwassenen en kinderen, het versterken van de sociale cohesie, het samen werken binnen een moestuin en het geven van voorlichting over moestuinieren en gezonde voeding. Moestuinproject Visioen is een samenwerking tussen Stichting Piëzo, de gemeente Zoetermeer en Vierstroom Buytenhaghe. De Prinses Margrietschool en Kern Kinderopvang doen mee in het project. In de moestuin ontmoeten kinderen, Piëzo vrijwilligers en bewoners van het verzorgingshuis elkaar.

DSC01692Afgelopen zomer hebben kinderen van de Prinses Margietschool al in de moestuin gewerkt, onder begeleiding van de gemeente en vrijwilligers van Piëzo.

Het enthousiasme van alle deelnemers was erg groot. De vrijwilligers gaven aan dat het werken op de moestuin bijdraagt aan hun ontwikkeling en dat veel wijkbewoners naar de moestuin toekomen om anderen te ontmoeten. Met de bijdrage van het Oranjefonds wordt het project toegankelijk voor meer deelnemers en kan een duurzaam programma gemaakt worden waarin de moestuin de verbindende factor is in de ontmoeting tussen verschillende generaties. Een plek waar men met elkaar kan leren en plezier kan maken.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

-advertenties-

-goede doel-