schrijfveerBibliotheek Oostland en Bibliotheek Zoetermeer organiseren samen de 24-gemeenten schrijfwedstrijd. Van Rotterdam tot Den Haag, van Brielle tot Hellevoetsluis en alles daartussenin. Alle schrijvers vanaf 16 jaar, wonend in één van de gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, mogen meedoen. Omdat 2013 is uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen is dat het onderwerp waar de ingezonden verhalen over moeten gaan. De eerste inzendingen zijn al binnen. Inzenden kan nog tot 31 oktober door een tekst te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De inzendingen mogen maximaal 1500 woorden bevatten.

Kijk voor alle wedstrijdvoorwaarden op www.schrijversschoolzoetermeer.nl

Jury onder leiding van Rocky Tuhuteru

De bibliotheken selecteren de 24 mooiste inzendingen en daar wordt een bundel van gemaakt. Uit deze 24 inzendingen worden de beste drie bepaald door een driekoppige jury die bestaat uit Rocky Tuhuteru (juryvoorzitter), Wouter van Heiningen (directeur Bibliotheek Maassluis / Midden Delfland) en Petra Togni (directeur Bibliotheek Oostland). Rocky Tuhuteru is communicatieprofessional en leidt zijn eigen communicatiebureau in Den Haag. Hij werd onder meer bekend als programmamaker bij radio en televisie. Zo maakte hij programma’s als Langs de Lijn en ook Ontbijt TV. Tuhuteru presenteert niet alleen maar produceert ook reportages en documentaires. Daarnaast is hij lid van De Raad voor Cultuur.

Feestelijke uitreiking

De uitreiking van de wedstrijd vindt plaats op maandagavond 16 december in de Hoofdbibliotheek van Zoetermeer. Tijdens deze feestelijke avond krijgen de 24 genomineerde schrijvers een bundel overhandigd. De jury maakt tijdens deze avond de eerste drie prijswinnaars bekend. Zij winnen een boekenbon van respectievelijk 75, 50 en 25 euro.

-advertenties-

-goede doel-