P1020659-2

Jaarlijks maken de duikers van duikteam van Dive Post Zoetermeer het Noord Aa schoon. Afgelopen zondag was het zover. Een prachtige dag voor een schoonmaak actie. Dit jaar was er een hele grote opkomst. 20 duikers zochten onderwater naar materialen die daar niet thuis horen. Ook buiten het duikpark is schoongemaakt. Lege flesjes bier en tennisballen horen tot de hoogste scores. Het blijkt dat het duikpark redelijk schoon is. Volgend jaar misschien een schoonmaakactie aan de overkant van het Noord Aa bij het strandje.

Dive Post Zoetermeer is aangesloten bij de stichting Project AWARE. Dit is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de onderwaterwereld via voorlichting, lobby en actie. Samen met duikers en waterliefhebbers werken ze aan het beschermen van de onderwaterwereld in 175 landen en gebiedsdelen op aarde. Project AWARE en toegewijde duikende vrijwilligers zetten zich in voor het natuurbehoud via projecten als schoonmaakacties en voorkomen dat het afval zich onder water opstapelt.

Wil je meer informatie over het duikteam of wil je als gebrevetteerde duiker eens in Nederland duiken? Dan kan je terecht bij duikcentrum Dive Post Zoetermeer aan de Wattstraat 13C in Zoetermeer. Hier kunnen ze u alles vertellen over het duikteam en de komende activiteiten. Want naast de buitenduiken die nu gepland zijn kun je er ook terecht voor conditie training en duikvaardigheidstraining op de zondagavond in zwembad de Veur. Duik team Time2Dive Zoetermeer 079-5937081.

-advertenties-

-goede doel-