ballet utopolis

De Cubaanse balletvirtuoos Carlos Acosta levert én schittert in geheel nieuw ballet spektakel van Marius Petipa’sDon Quixote, zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In Utopolis Zoetermeer is deze voorstelling op 16 oktober live te zien in de bioscoop. Via een Livestream kan de bezoeker op het grote scherm de verrichtingen van de dansers op de voet volgen.

De voornaamste Royal Ballet gastartiest en Cubaanse balletvirtuoos Carlos Acosta heeft de rol van Basilio al vele malen gedanst, maar hij is nu ook verantwoordelijk voor de productie en choreografie.

Don Quixote, naar Cervantes' roman over een klungelende ridder, bevat alle elementen van een grootse klassieke balletvoorstelling; emoties, drama en levendige karakters. De productie staat niet alleen bekend om zijn grand pas de deux, maar ook om de zogeheten 'white act' met visioenen van de mooie Dulcinea en de vele levendige taferelen.

De muziek is vol Spaanse flair en sfeer. Deze productie staat onder arrangement van Martin Yates, tevens dirigent. De ontwerpen zijn van Tim Hatley, die een eigentijdse draai weet te geven aan een grotendeels klassieke enscenering.

Tickets € 20,00 zijn te koop via www.utopolis.com    en aan de kassa van de bioscoop. Reserveren kan ook op 079-33 00 366. U kunt het programmaboekje met alle Opera- en Balletvoorstellingen afhalen aan de kassa van de bioscoop.

-advertenties-

-goede doel-