3bfoto1

Woensdag 2 oktober is ook op het kinderdagverblijf de Kinderboekenweek met het thema ‘Klaar voor de start!’ begonnen. Richt de Kinderboekenweek zich voornamelijk op kinderen in de basisschool leeftijd, als kinderdagverblijf vindt De Drie Ballonnen het belangrijk dat kinderen, hoe klein ze ook zijn, in contact komen met lezen.

IMG 4776Overtuigd van deze waardevolle stimulans in de ontwikkeling van de kinderen wordt op het kinderdagverblijf met grote regelmaat voorgelezen. Bovendien beschikt De Drie Ballonnen over een heuse Boekstart voorleeshoek en voorleescoach.

Met de visie van het kinderdagverblijf, zijnwiejebent.nu worden de kinderen spelenderwijs bekend gemaakt. De vier pijlers van deze visie worden voor de kinderen vertaald door vier figuren; Tess, Mo, Max en Kate. Zij zaaien ‘ZaaiGoed’, wat positieve boodschappen zijn waarmee ze de kinderen in hun eigen kracht laten staan. Over Tess, Mo, Max en Kate zijn verhaaltjes geschreven waaruit de kinderen voorgelezen kunnen worden. Juist zij ontbraken op dit feestje dan ook niet.

Op de locatie in Oosterheem was een sportparcours uitgezet. Veel kinderen van de andere vestigingen kwamen voor dit feestje naar Oosterheem. Na een gezamenlijk ‘Klaar voor de start!’ legden ze het parcours af. Hierbij werden ze geholpen door Tess, Mo en Max. Bij de finish gekomen, zochten de kinderen een lekker plekje en werden ze voorgelezen door Kate.

 

 

-advertenties-

-goede doel-