dierenzegeningDierenzegening op de dag van Franciscus, Werelddierendag. Deze katholieke gewoonte is voor veel mensen een mooie manier om het huisdier te bedanken voor zijn trouw en zijn gezelschap. Iedereen kan met zijn of haar huisdier voor de zegening terecht op vrijdag 4 oktober tussen half 12 en 13 uur bij het Nicolaasproject Oosterheem of tussen 17.00 en 19.00 uur in de Tabor (Noordhove). 

Werelddierendag en de sterfdag van de H. Franciscus hangen samen, want Franciscus was een man die heel veel had met de flora en de fauna om hem heen. Men zei zelfs dat hij met dieren kon praten…. In 1930 is voor het eerst dierendag op 4 oktober gevierd, omdat Franciscus bekend staat om zijn diep respect voor alle leven, in het bijzonder dat van dieren. Zijn boodschap is liefde: liefde voor de schepper, voor de mens en voor dieren en planten. Hij noemt alle levende wezens zijn broeders en zusters. Hoewel er soms spot wordt gedreven met zijn dierenliefde, zijn er ook velen die hem bewonderen om zijn compassie.


Franciscus en aquarel
Wil je meer horen over deze bijzondere heilige uit Assisi? Kom dan op vrijdag 4 oktober naar de Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem. Om 10 uur vertelt Franciscuskenner pastor M. Hoogervorst bijzondere verhalen over de bedenker van de kerststal, de gesprekspartner van een agressieve wolf en de voorvechter van het armoede-ideaal. De huidige paus heeft niet voor niets zijn naam aangenomen. De heilige Frans is hoofdpatroon van Italië en patroon van de Minderbroeders. Daarnaast ook beschermer van het milieu en alle dieren. Tijdens de verhalen over deze heilige is er in de koffietent gelegenheid om een aquarel te maken onder leiding van Lidy van den Bos. De Koffietent van het Nicolaasproject Oosterheem is te vinden in de ontmoetingsruimte (1e etage) van het WZH-Oosterheem aan de Florence Nightingalelaan 91/92. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. De vrijwilligers van het Nicolaasproject Oosterheem ontvangen u warm en gastvrij.


WZH en Tabor
De zegen is voor mens en dier en wordt op 2 momenten plechtig toegediend.
11.30 uur  13.00 uur in het WZH-Oosterheem aan de Florence Nightingalelaan 91/92 Oosterheem) door de pastores M. Hoogervorst en W. Burgering.
17.00 – 19.00 uur in de kerk Tabor aan de Lijnbaan 77 (Noordhove) door pastor Walther Burgering en pastoraal assistent Jos van Adrichem.

Meer nieuws over het Nicolaasproject Oosterheem vindt u op www.nicolaasproject.nl. Vraag de gratis Nieuwsbrief aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 0629.562.865.

-advertenties-

-goede doel-