Dierendag op Het Buitenbeest

mz-boerderij-buitenbeest2Ter gelegenheid van Werelddierendag, is er op stadsboerderij Het Buitenbeest voor jong en oud op 6 oktober, van 14.00 tot 16.30 uur, van alles te beleven.

Zo geven imkers informatie over bijen en kunt u bij hen terecht voor allerlei bijen- en honingproducten. Kinderen mogen maïs poffen en knutselen.

Egelopvang Zoetermeer is present met een mini tweedehands boekenmarkt en een wolviltster geeft demonstraties.

Ook is er informatie over reptielen en amfibieën. Er zijn slangen en baardagamen die mogen worden aangeraakt of misschien vastgehouden. Een vrijwilligster van de stadsboerderij geeft voorlichting over zoetwaterschildpadden en laat een aantal van deze dieren zien.

Stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93, telefoon 352 0624.

Herfstfeest op De Balijhoeve

rv-boerderij-balijhoeve.5Zondag 6 oktober, viert stadsboerderij De Balijhoeve het 20-jarig bestaan met een herfstfeest.

Kinderen kunnen, tussen 13.00 en 16.00 uur, meedoen met oud-Hollandse boerderijspelletjes als touwtrekken, boerengolf, zich uitleven op een springkussen of een ritje maken op een pony.

De kinderen kunnen zich ook ontspannen in de knuffelhoek met een cavia of konijntje op schoot of kijken naar de veulens die in de zomer geboren zijn. 

Om 13.30 uur en 15.30 uur is er een roofvogeldemonstratie. Op het terras kan een kopje koffie of een flesje sap besteld worden. Na afloop wandelen kan in de poldertuinen achter de boerderij in het Libellenreservaat. Een informatieboekje met een wandelroute is op de stadsboerderij te koop.

De Balijhoeve is in 1992 gebouwd ter gelegenheid van de Floriade. Tijdens de Floriade had de boerderij een tentoonstellingsfunctie over boeren in de toekomst. Na de Floriade werd de boerderij aan de gemeente overgedragen. Op 1 oktober 1993 werd de boerderij officieel heropend en kreeg het de functie van stadsboerderij en de naam De Balijhoeve. Deze naam is afgeleid van het aangrenzende bosgebied De Balij, een groene omgeving en een uitvalbasis om de natuur in deze omgeving te ontdekken. Op loopafstand afstand van de stadsboerderij is het Speelbos, waar kinderen heerlijk kunnen struinen en spelen met water, zand en takken.

Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100, telefoonnummer 362 0832.

-advertenties-

-goede doel-