IFM 6okt images Op zondag 6 oktober vindt er in Utopolis Zoetermeer een unieke filmmiddag plaats,  waarbij de film Buitenkampers-Boakan main! vertoond zal worden. Voor de film zal er een heerlijke lunch geserveerd worden waarna de inleiding in de zaal verzorgd wordt door niemand minder dan filmmaker  Hetty Naaijkens-Retel Helmich.

Buitenkampers-Boakan Main! is een documentaire die de ervaringen belicht van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië buiten de jappenkampen verbleven. Meest waren dat Indische Nederlanders. Zij hadden het moeilijk met overleven in een land, ook hun land, dat zich onder leiding van de Japanse bezetter en de Indonesische nationalisten in toenemende mate tegen alles keerde wat Nederlands was, en dat waren en bleven zij. De keerzijde van hun relatieve bewegingsvrijheid buiten de kampen was hun kwetsbaarheid voor de Indonesische nationalisten. Het begon met pesterijen en eindigde met de moordende pemoeda's in de bersiaptijd. Eén en ander vond uiteindelijk na 1949 zijn vervolg in uiterst moeilijke beslissingen over de keuze tussen het koude vaderland aan de Noordzee en het vertrouwde moederland waar ze echter niet meer welkom waren.

Kortom; de Indische Filmmiddag is een must voor iedere liefhebber van de Indische Cultuur. Het programma start om 11:30 uur. Kaarten voor de middag kosten € 17,50 p.p. en zijn te reserveren via 079 - 33 00 36 6 en te koop aan de kassa en op www.utopolis.nl

Het programma:

11.30 uur          : Inloop met lunch (Nasi Bunkus) en een consumptie

12.15 uur          : Inleiding in de zaal door Hetty Naaijkens-Retel Helmich

12.30 uur          : Start Film

-advertenties-

-goede doel-