SlimmerIQuiz team de Floriant

Het team van de Floriant, helaas niet gewonnen...

Op 1 oktober, de dag van de intelligentie, vond op het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) de voorronde plaats van Mensa’s nationale SlimmerIQuiz. Deze quiz is speciaal voor de slimste leerlingen van groep 8. In teams gaan zij met elkaar de strijd aan. Het ONC Parkdreef was, als begaafdheidsprofielschool, gastschool voor deze unieke gebeurtenis.

De voorrondes worden op 18 verschillende begaafdheidsprofielscholen in Nederland gehouden. Dit zijn scholen voor voortgezet onderwijs waar, naast het reguliere onderwijs, ook speciale aandacht is voor (hoog)begaafde leerlingen. Op het ONC Parkdreef is dit al een aantal jaren het geval. Leerlingen die meer kunnen en willen, krijgen extra lesstof. Voor hoogbegaafde en excellerende leerlingen is dit niet voldoende. Het ONC biedt deze leerlingen daarom een verrijkingstraject aan, gericht op verdieping en verbreding. Zo blijven hoogbegaafde leerlingen gemotiveerd om de grens van hun intellectuele mogelijkheden op te zoeken.

Iedere basisschool mocht één team van drie leerlingen afvaardigen. Deze drie jongens/meiden werken samen om de meeste quizpunten te behalen en zo de andere scholen te verslaan. De vragen zijn geen weetjes maar echte hersenkrakers. Ze dagen uit tot samenwerken en originaliteit. Vier teams gingen met elkaar de strijd aan in deze voorrondes, onder hen één team uit Zoetermeer: het team van de Floriant. Helaas was er geen winst voor de Floriant, de quiz werd gewonnen door het team van obs Het Kompas uit Ter Aar. Zij gaan op 9 oktober naar de landelijke  finale die wordt gehouden op de universiteit van Amsterdam.

De quiz wordt georganiseerd door Mensa Nederland, een vereniging voor mensen met een hoge algemene intelligentie. Mensa organiseert de SlimmerIQuiz omdat de vereniging dit jaar 50 jaar bestaat. De bedoeling is om hiermee publiciteit te genereren voor hoogbegaafdheid.

-advertenties-

-goede doel-