P1120941

Afgelopen weekend is seizoen 2013-2014 bij Scoutinggroep John McCormick (JMC) van start gegaan met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep).

P1120735Vrijdagavond 27 september verzamelden alle leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Per leeftijdsgroep werd er een avondspel gedaan gevolgd door een overnachting in het clubhuis of een tent. Na een gezamenlijk ontbijt volgde een spellencircuit in Flintstone style met onder andere spijkerslaan, vuur maken, geuren raden, beschuitfluiten en pingpongkegelen.

Zaterdag 28 september om 13.00 uur begon het werkelijke overvliegen over land en over water.  

De oudste bevers (5 – 7 jaar) gingen over naar de welpen (7 – 11 jaar), de oudste welpen naar de scouts (11 – 15 jaar), de oudste scouts vlogen naar de explorers (15 – 18 jaar) en als laatste gingen de oudste explorers en vrijbuiters naar de roverscouts (18 – 21 jaar). Het parcours begon kruipend onder een zeil en door hoepels heen. Na een plons in een zwembadje volgde een tocht op een vlot. Op de plas werd een overstap gemaakt op een 2e vlot die door de leden van de nieuwe speltak naar de kant werd getrokken voor een hartelijk ontvangst in de nieuwe leeftijdsgroep.

Alle toeschouwers vermaakten zich prima met het spetterende evenement.

P1120736 P1120943

Na deze bijzondere dag starten de nieuwe speltakken bij scoutinggroep John McCormick. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Door het overvliegen van de oudste scouts van elke speltak komt er bij een aantal leeftijdsgroepen plek voor nieuwe leden en begeleiding. Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en de foto’s van het overvliegweekend zijn te vinden op de website: www.johnmccormick.nl.  

-advertenties-

-goede doel-