kaart-meerpolderIn hoeverre mag het zuidelijke deel van de Meerpolder in Zoetermeer in de toekomst veranderen? Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor het voorontwerpbestemmingsplan Meerpolder vastgesteld.

De Meerpolder grenst aan de gemeente Leidschendam-Voorburg, de Zoetermeerse Plas, recreatiegebied Noord Aa en de wijk Buytenwegh. De polder is één van de oudste polders van de regio en een belangrijk natuurgebied, zo nestelen er veel vogels.

Het college houdt vast aan een open, groen en weids karakter van het gebied, maar enkele ‘agrarische’ bedrijven in het zuidelijke deel van de Meerpolder met cultuurhistorische waarde mogen beperkt uitbreiden om zich aan te kunnen passen aan de eisen van deze tijd.

Zo wil één van de bedrijven aan de Meerpolder een stalling maken voor diverse machines. Nu worden deze door ruimtegebrek elders in Zoetermeer neergezet na gebruik op het terrein aan de Meerpolder waardoor er onnodig veel verkeersbewegingen zijn. De gemeente verwacht een afname van die bewegingen als de stalling is gebouwd. Ook mogen er nieuwe kleine voersilo’s komen en een opslag voor hooi.

Het bestemmingsplangebied beslaat ruim 3,5 miljoen m². De bedrijven mogen zeer beperkt uitbreiden, in totaal 11.539 m². Het bestemmingsplan Meerpolder vervangt verschillende bestaande regelingen, gebaseerd op het meest recente gemeentelijke-, provinciale- en rijksbeleid.

De komende zes weken kan iedereen reageren op het ontwerpbestemmingsplan over de Meerpolder. Ook is er een informatieavond op woensdag 26 november. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

-advertenties-

-goede doel-