20141103-3236020141103-32364Koos Hendriks, directeur van SnowWorld en burgemeester Charlie Aptroot zetten maandagmorgen 3 november hun handtekening onder de erfpachtovereenkomst tussen de gemeente en SnowWorld. Ondanks alle vertraging en problemen rondom de verlenging van de derde baan toch een feestelijke gebeurtenis die de bouw weer een stapje dichterbij brengt, aldus de heer Hendriks. “De hele procedure rond de verlenging loopt nu al ruim 8 jaar, we zijn blij nu weer een stap verder te zijn. We willen er met zijn allen voor zorgen dat SnowWorld ook in de toekomst een gezond bedrijf zal blijven”. Koos Hendriks liet op de meegebrachte maquette zien hoe de nieuwe verlengde baan er uit zal komen te zien.

Burgemeester Aptroot benadrukte het belang van SnowWorld voor Zoetermeer. Naast de 400 banen die het bedrijf op dit moment biedt is SnowWorld ook een van de belangrijkste visitekaartjes van de stad. Aptroot: “Mensen die Zoetermeer niet kennen weten wel dat SnowWorld hier is, het is eigenlijk het bekendste bedrijf van de stad.”

Met het ondertekenen van de erfpachtovereenkomst is de bouw echter nog niet rond, op dit moment ligt het ‘beeldkwaliteitsplan SnowWorld’ en het ‘natuurcompensatieplan’ ter inzage op het Stadhuis. Bewoners kunnen hier nog bezwaar tegen maken, wat mogelijk voor vertraging kan zorgen. De bouwvergunning zou op zijn vroegst volgend voorjaar afgegeven kunnen worden, waarna de bouw van start zou kunnen gaan in het voorjaar van 2016.

-advertenties-

-goede doel-