20141102-32325Kwaliteitsteam Buytenpark geeft het verzet tegen de uitbreiding van de derde baan van Snowworld niet op, zij blijven zich tot het uiterste verzetten, desnoods tot aan de Raad van State. Afgelopen week is er, met instemming van het Kwaliteitsteam, wel een akkoord bereikt over het ‘beeldkwaliteitsplan SnowWorld’ en het ‘natuurcompensatieplan’.

Bij onverhoopte realisatie van een verlengde derde baan van SnowWorld, zal het Kwaliteitsteam instemmen met enkele nu door de gemeente op papier gezette kwalitatieve compensatiemaatregelen. Daarbij horen een zogeheten vernatting van het westelijk weidegebied naast de locatie waar nu de Tuinvereniging Seghwaert zit - gunstig voor heel wat vogels waaronder vooral de grutto. En ook is het de bedoeling het eiland dat ligt tussen de sportvelden en de Meerpolder formeel de bestemming Natuur te geven en daarmee een betere bescherming te bieden. “Dan hebben we als SnowWorld er toch komt, tenminste iets “, aldus voorzitter Leon van den Berg.

Intussen kunnen alle inwoners van Zoetermeer tot en met donderdag 11 december 2014 hun mening geven over het ‘beeldkwaliteitsplan’, dat ter inzage ligt bij de gemeente.

-advertenties-

-goede doel-