foto eva van steenbergenHet werk dat Eva van Steenbergen de gehele maand november in het Terratorium laat zien is gelaagd en persoonlijk: “Inspiratie komt altijd uit mijn directe omgeving. Ik moet geraakt of ontroerd worden door een beeld of gebeurtenis. Zo wordt mijn werk vanzelf autobiografisch.”

“Ik ben altijd een grote liefhebber geweest van Matisse, Picasso, Kandinsky en de Cobra groep”, aldus Van Steenbergen. “Later ging mijn grootste liefde uit naar de kunst van verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten, de ‘outsiders’. Deze mensen herinneren mij er altijd weer aan dat eigenlijk alles kan!”

Schilderdrang

De kunstenaar schilderde oorspronkelijk op papier. Eind jaren zestig begon zij met het schilderen op linnen. “Ik had toen een grote werkruimte, waardoor ik schilderijen ook groter kon maken. Inmiddels schilder ik alweer minstens tien jaar in een gemengde techniek op papier. Dat bevalt mij voorlopig het beste.”

“Ik heb veel tijd nodig om mijn hoofd leeg te maken voordat ik aan het werk kan gaan”, vertelt de kunstenaar. “Soms lukt dat helemaal niet en soms is er zelfs een flinke weerzin. Als ik eenmaal geschilderd heb, dan voel ik mij goed. Wanneer ik niet schilder word ik zelfs somber. Ik heb het kennelijk nodig om ‘iets te maken’!”

Toen Eva van Steenbergen zestien jaar was, ging zij naar de Rietveld Academie in Amsterdam. In 1966 studeerde de kunstenaar af en kreeg zij de aanmoedigingsprijs van de gemeente Amsterdam. In deze stad exposeerde zij voor het eerst haar werk. Een aantal jaar later volgden ook galeries in andere steden. Haar werk is opgenomen in diverse gemeentelijke collecties.

De expositie ‘Geschilderd dagboek’ is de hele maand november gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur, adres: Dorpsstraat 12. U vindt hier ook de TERRA ART SHOP, met betaalbare sieraden, designobjecten en kunst tot € 200,-.

-advertenties-

-goede doel-